De eigen nagels worden allereerst verlengd met een tip of sjabloon om alles mooi op 1 lengte te krijgen. Dan begint het opbouwen met acryl. Acryl is een poeder die met een vloeistof (liquid) gemengd wordt. Hieruit ontstaat dan een kneedbaar bolletje die op de nagel aangebracht wordt en gevormd wordt tot een mooie uitziende nagel. Acryl hardt uit in de lucht.

De acryl die gebruikt wordt door Fantastic Nails is van Prestige. Deze zorgt voor een mooie natuurlijke uitziende nagel. Door nagelriemolie te gebruiken wordt het uithardingsproces verkort. Hierdoor heb je de eerste 24 uur ook minder kans op lucht en breuken. Hierna is het ook goed nagelriemolie te blijven gebruiken.

Dit zorgt ook voor:

  • Zachte nagelriemen
  • Flexibel houden van kunstnagels en eigen nagels
  • En het geeft tegelijkertijd een verzorging en voeding .

De olie kan aangeschaft worden bij Fantastic Nails.

Bijwerken van de acrylnagels

Na 3 a 4 weken dient de uitgroei bijgewerkt te worden. Dit hangt af van de nagelgroei. De gel wordt dan vakkkundig verwijderd met een frees en vijl. Hierbij blijft dan ongeveer 1/3 product op de nagel, ter bescherming van uw natuurlijke nagel. Vervolgens wordt de nagel weer met het desbetreffende product opgebouwd en zien de nagels er weer verzorgd uit.